Головна » 2019 » Березень » 11 » Міжнародний день рідної мови
18:29
Міжнародний день рідної мови

З нагоди відзначення Міжнародного дня рідної мови у школі було проведено ряд змістовних тематичних заходів.

Учні 6-8 класів на святковій лінійці представили літературно-музичну композицію «Кращої, ніж рідна, мови не буває».

Юні художники школи намалювали ілюстрації до тематичної виставки «Мова калинова – чари барвінкові».

З метою збагачення словникового запасу та заохочення говорити рідною мовою якнайвишуканіше, учням та педагогам школи було презентовано цікаві лексикографічні книги – «Слова, що нас збагачують» та «Гарна мова – одним словом». Це словники вишуканої української мови, покликані відновити призабуті, а почасти несправедливо «викоренені» з мови українського народу слова.

Після уроків кабінет української мови та літератури перетворився на майданчик, де стартували «Мовні перегони» шанувальників рідного слова. Команди учнів 6-8 класів «Абевегедейка» та «Всезнайки» завзято боролися за перемогу у восьми раундах, виконуючи оригінальні мовні завдання. Найцікавішими серед них були розгадування анаграм та шарад, побудова пірамід зі слів, розшифровування текстів, розв’язання лінгвістичних задач та відгадування загадок. Найвеселішим раундом став «Поєдинок капітанів», де очільники команд лише за допомогою жестів та міміки передавали зміст фразеологізмів, а члени команд відгадували їх. Не залишили нікого байдужими також запитання з «Жартівливої торбини» та загадки-жарти.

Фінішували команди з рахунком 55:44. Та попри те що команда «Всезнайки» виборола перемогу, усі учасники мовних змагань зійшлися на тому, що в цій грі не було переможених, а лише переможці, адже провели свій післяурочний час весело, пізнавально та змістовно.

Команда «Всезнайки» одержала заслужені нагороди. Не залишилися поза увагою й члени команди «Абевегедейка», вони отримали заохочувальні солодкі призи.

Учні початкових класів теж прилучилися до відзначення Міжнародного дня рідної мови. Класоводами Сопільник В.В. та Пономаренко Т.М. для них був проведений конкурс «Юний мовознавець». У ході змагань учні 2 та 4 класів грали в ігри «Так чи ні?», «Шифрувальник», збирали «Розсипаночки», відгадували загадки та відновлювали вірші Т.Шевченка.

Переглядів: 662 | Додав: Lebedsk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Accorie  
0
<a href=http://cialiss.skin>cheapest cialis</a> Castor Lifecare Pvt

Ім`я *:
Email *:
Код *: